PROVIVO Lublin ✔️ Centrum MedycznePROVIVO ✔️ Centrum Medyczne

Medycyna Estetyczna

Akupunktura

Dietetyka

 
Dietetyka
Ile kosztuje konsultacja?
Wizyta konsultacyjna100zł
Jadłospis 7-dniowy150zł
Jadłospis 14-dniowy280zł
Wizyta kontrolna80zł
Analiza składu masy ciała30zł

Specjaliści z zakresu odżywania w Centrum Medycznym PROVIVO oferują poradnictwo dietetyczne w zakresie chorób dietozależnych, jak również w innych jednostkach chorobowych. Pomagają także w walce z nadwagą i otyłością. Tworzone przez dietetyka plany żywieniowe uwzględniają holistyczne podejście do zdrowia. Jego podstawą jest dostarczanie wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Indywidualne podejście pozwala na osiągniecie lepszych efektów oraz realizację celów ustalonych wspólnie z pacjentem. Korzystamy z nowoczesnych narzędzi, takich jak profesjonalny analizator składu masy ciała oraz aplikacji mobilnej do kontaktu z pacjentami.

Konsultacje dietetyczne obejmują poradnictwo żywieniowe w zakresie chorób:

  • Układu pokarmowego w tym: chorobę refluksową , chorobę wrzodową, zespół jelita drażliwego, zaparcia, zapalanie jelit, choroby wątroby, trzustki i inne;
  • Układu krążenia: nadciśnienie tętnicze, miażdżyce, hipercholesterolemie itp.
  • Niepłodności kobiet i mężczyzn, zespół policystycznych jajników (PCOS);
  • Dietoterapii otyłości , nadwagi oraz niedowagi
  • Cukrzycy, insulinooporności;
  • Żywienia w chorobach nowotworowych
  • Diety eliminacyjnej w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
  • Choroby tarczycy - niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto
  • Ponadto poradnictwo dietetyczne w zakresie:
  • Żywienie w okresie ciąży oraz kobiet karmiących
  • Żywienie dzieci i młodzieży

Żywienie ma kluczowe znacznie dla zachowania zdrowia każdego człowieka, niezależnie od płaci i wieku. Właściwie zbilansowana dieta pozwala  zachować sprawność fizyczną oraz wspiera organizm podczas zmagań z wieloma schorzeniami. Indywidualnie dobrane żywienie u osób chorych ma pozytywny wpływ na proces leczenia. Z drugiej strony, niewłaściwe nawyki żywieniowe mogą zwiększyć ryzyko wystąpienia  chorób cywilizacyjnych tj. otyłości,  nowotwory, cukrzyca, alergie pokarmowe.